Termeni si conditii

1. DEFINIȚII ȘI TERMENI

Cămara din Totești - este denumirea comercială a atestatului de producător seria HD nr 0229553, emis pentru Guran Carmen, sat Totești, nr 1A, comuna Totești, jud Hunedoara, la data de 25.06.2021, cu valabilitate de 7 ani de la data emiterii, conform legii.
Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani și care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Cămara din Totești (electronic, telefonic, etc)
Site – paginile de prezentare și informare gazduite la adresa web www.camaradintotesti.ro
Comanda – nu se poate face prin intermediul site-ului, acesta având strict scop de prezentare și informare. Comanda intervine în urma comunicării directe dintre Cămara din Totești și client, prin poșta electronică sau telefon.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site și care urmeaza a fi furnizate clientului de catre Cămara din Totești, ca urmare a comunicării directe prin poșta electronică sau telefon.
Continut – reprezinta:
– toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
– continutul oricarui mesaj trimis clientului de catre Cămara din Totești prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
– informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Cămara din Totești intr-o anumita perioada;
– date referitoare la Cămara din Totești, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate pe pagina de prezentare, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

2. POLITICA DE COMUNICARE ȘI VÂNZARE

Prin contactarea Cămara din Totești clientul este de acord cu modalitatea de comunicare (telefon/ e-mail etc)
Mesajul primit de către Cămara din Totești prin e-mail sau telefon nu reprezintă acceptarea comenzii. Aceasta se face după confirmarea de către Cămara din Totești a disponibilității produselor în cantitățile cerute.
Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui client. Pentru motive justificate Cămara din Totești isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii lui pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Cămara din Totești. In oricare dintre aceste cazuri, clientul se poate adresa reprezentantului de comunicare Cămara din Totești, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.
Comunicarea cu Cămara din Totești se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Cămara din Totești are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Cămara din Totești poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Cămara din Totești are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON).
In cazul transefului online Cămara din Totești nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Cămara din Totești, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Clientului i se poate solicita transmiterea unei Recenzii legate de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email sau numărul de telefon folosite pentru comunicările anterioare. In acest fel, Clientul contribuie la informarea altor posibili vizitatori de pe Site.

3. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ SAU INDUSTRIALĂ

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Cămara din Totești, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Cămara din Totești, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Cămara din Totești asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Cămara din Totești.
Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta acestui documentul, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Cămara din Totești si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Cămara din Totești cu referire la acel Continut.
Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile acestui document.
Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. COMANDA

Clientul poate efectua comanda doar prin telefon, e-mail sau direct la adresa fizică, aceste informații fiind disponibile la pagina de contact.
Prin comunicarea Comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
Prin comunicarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese dacă datele furnizate de catre Client/Cumparator sunt incomplete si/sau incorecte;
Clientul are dreptul sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Clientul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese
In cazul in care Clientul decide sa returneze comanda sau elemente din comandă, acesta va putea trimite online o cerere de retur la adresa paula.bora@yahoo.com
In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita returnarea comenzii sau elemente din comandă, in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata prin transfer bancar sau în numerar.
Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).
In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de anulare a comenzii.
Disponibilitatea unui Bun va fi comunicată direct prin e-mail, telefon, verbal (la adresă).

5. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
-furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
-furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
-furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
-furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

6. CONFIDENȚIALITATE

Cămara din Totești va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul e-mail sau telefon, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul e-mail sau telefon.
Cămara din Totești nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7. COMUNICARI COMERCIALE

Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, prin contactarea Vanzatorului.

8. PLATA

Plata nu se face niciodată prin website, acesta nu este un magazin online.
Plata se face ramburs sau numerar, la adresa fizică.
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Cămara din Totești va emite o filă din carnetul de producător, pe care o va transmite Clientului in format fizic sau electronic.

9. LIVRAREA BUNURILOR

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.
Înlocuim sau returnăm suma plătită de către Client, orice produs neconform la momentul primirii comenzii (produs spart, deteriorat etc), în termen de 14 zile.

10. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe fila de producător, in cazul livrarilor efectuate de personalul Cămara din Totești).

11. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

12. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

13. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

Vezi Politica de Cookies Politica de Cookies care face parte din prezentul Document.

14. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.